Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Zuurkoolpan met appel en mosterd-tijm twist
Een klassieker met een twist! Deze zuurkoolpan met appel, rookworst en een vleugje mosterd en tijm is in een handomdraai klaar. De combinatie van friszuur, hartig en een subtiel zoetje maakt dit gerecht verrassend lekker én perfect voor een doordeweekse avond.
Ingrediënten - 3-4 personen
500 g zuurkool
1-2 grote appel, in blokjes
150-200 g rookworst of vegetarische worst, in plakjes
1 grote ui, gesnipperd
1-1,5 el olijfolie of boter
1-1,5 tl grove mosterd
½-1 tl gedroogde tijm (of een paar takjes verse tijm)
Peper naar smaak
Verse peterselie voor garnering
Bereiding
Stap 1: Verhit de olie of boter in een grote pan. Bak de ui glazig.
Stap 2: Voeg de appelblokjes toe en bak 2-3 minuten mee.
Stap 3: Voeg de zuurkool toe, roer goed door en verwarm 7-10 minuten op middelhoog vuur.
Stap 4: Voeg de plakjes rookworst toe en bak nog 3-4 minuten mee tot alles goed doorgewarmd is.
Stap 5: Roer mosterd en tijm erdoor voor een verrassende twist.
Stap 6: Breng op smaak met peper en garneer met verse peterselie.
Tip
Als je van iets pittiger houdt, kun je een klein snufje cayenne of scherp paprikapoeder toevoegen.