Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Zoete aardappel met broccoli en sinaasappeldressing
Lekker met kip en zoete aardappel.
Ingrediënten – 2 personen
500 gram zoete aardappel
2 eetlepels olie
½ teentje knoflook
200 gram kippendijfilet
peper
500 gram broccoli
½ rode peper
1 sinaasappel
Bereiding
Stap 1: Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.
Stap 2: Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aardappel in ca. 10 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
Stap 3: Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kip vervolgens in de hete olie in 8 minuten gaar en bruin.
Stap 4: Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.
Stap 5: Snijd het stukje peper klein.
Stap 6: Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
Stap 7: Giet de broccoli af. Meng de broccoli met de reepjes peper, wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de zoete aardappel. Warm het geheel goed door.