Recept: Zoete aardappel met broccoli en sinaasappeldressing

Recept: Zoete aardappel met broccoli en sinaasappeldressing
Lekker met kip en zoete aardappel.

Ingrediënten – 2 personen
500 gram zoete aardappel
2 eetlepels olie
½ teentje knoflook
200 gram kippendijfilet
peper
500 gram broccoli
½ rode peper
1 sinaasappel

Bereiding
Stap 1: Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in blokjes.

Stap 2: Verwarm de olie en bak hierin de blokjes aardappel in ca. 10 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.

Stap 3: Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper. Bak de kip vervolgens in de hete olie in 8 minuten gaar en bruin.

Stap 4: Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de steel en snijd de steel in stukjes. Kook de broccoli in weinig water net gaar.

Stap 5: Snijd het stukje peper klein.

Stap 6: Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.

Stap 7: Giet de broccoli af. Meng de broccoli met de reepjes peper, wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap door de zoete aardappel. Warm het geheel goed door.

Stap 8: Geef de kiprepen erbij. Aan tafel!
    19-05-2025 15:58