Recept: Warme bietjespan met aardappeltjes, geitenkaas en citroen

Recept: Warme bietjespan met aardappeltjes, geitenkaas en citroen
Deze warme bietjespan met aardappeltjes en geitenkaas is een eenvoudig, voedzaam gerecht dat barst van kleur en smaak. De geroosterde aardappeltjes geven een hartige bite, terwijl de zachte geitenkaas en frisse citroen het geheel licht en romig maken. Perfect voor een snelle, gezonde doordeweekse maaltijd!

Ingrediënten – 2-3 personen
3 gekookte bieten (in blokjes gesneden)
400 g vastkokende aardappelen (in kleine blokjes)
1 rode ui (in halve ringen)
2 el olijfolie
Sap van ½ citroen (naar smaak)
75 g zachte geitenkaas
1 handje walnoten (grof gehakt)
½ tl gedroogde tijm of een paar takjes verse tijm
Peper en zout naar smaak
(optioneel) een handje rucola of spinazie om op het einde toe te voegen

Bereiding
Stap 1: Verhit 1 el olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de aardappelblokjes op middelhoog vuur in 10–12 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout, peper en tijm.

Stap 2: Voeg nog 1 el olijfolie toe en bak de rode ui 2–3 minuten mee. Doe de bietblokjes erbij en bak nog 3–5 minuten tot alles goed warm is.

Stap 3: Sprenkel het citroensap over de pan en roer kort door.

Stap 4: Haal de pan van het vuur en strooi de geitenkaas en walnoten erover. Roer eventueel wat rucola of spinazie erdoor zodat het net iets slinkt.

Serveeridee
  • Heerlijk met een lepeltje yoghurt of kwark met citroen en een snuf dille of peterselie.
    19-11-2025 11:15