Recept: Stamppot paksoi met champignons en tempeh

Recept: Stamppot paksoi met champignons en tempeh
Voor de stevige trek! Houd er rekening mee dat paksoi net als spinazie slinkt tijdens de bereiding.

Ingrediënten – 2 personen
500 gram aardappelen
150 gram champignons
1 kleine ui
1 struik paksoi
150 gram tempeh
2 eetlepels olie
gemberpoeder
1 theelepel komijnzaad
150 ml halfvolle melk
peper
nootmuskaat

Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.

Stap 2: Maak de groente schoon. Snijd de champignons in kwarten, de ui in snippers en de paksoi in repen. Snijd de tempé in blokjes.

Stap 3: Fruit de ui in de olie glazig. Bak de tempeh mee bruin. Strooi er wat gemberpoeder en komijnzaad over. Bak vervolgens de champignons en de paksoi kort mee.

Stap 4: Breng de melk aan de kook.

Stap 5: Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.

Stap 6: Schep het paksoimengsel erdoor.

Stap: Opscheppen maar! Eet smakelijk!
    07-05-2025 09:13