Recept: Sperziebonen-ovenschotel

Recept: Sperziebonen-ovenschotel
Een ovenrecept met sperziebonen, aardappelen, gehakt en rozijntjes.

Ingrediënten – 2 personen
400 gram sperziebonen
600 gram aardappelen
100 ml halfvolle melk
nootmuskaat, peper
1 ui
2 tomaten
2 eetlepels rozijnen
½ eetlepel kerrie
1 eetlepel olie
150 gram mager rundergehakt

Bereiding
Stap 1: Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar.

Stap 2: Schil de aardappelen en kook ze in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.

Stap 3: Breng de melk aan de kook.

Stap 4: Maak van de gare aardappelen met de hete melk, nootmuskaat en peper een puree.

Stap 5: Pel de ui en snijd hem klein. Was de tomaten en snijd ze in parten. Was de rozijnen.

Stap 6: Fruit de ui met de kerrie in de olie goudgeel. Bak het gehakt mee gaar en rul. Voeg vervolgens de tomaten en de rozijnen toe en smoor het enkele minuten.

Stap 7: Zet de ovengrill op de hoogste stand.

Stap 8: Schep de sperziebonen in een ovenvaste schaal en verdeel het gehaktmengsel erover. Dek dit af met de aardappelpuree.

Stap 9: Laat er onder de grill een goudgeel korstje op komen.

Stap 10: Eet smakelijk!
    14-05-2025 09:41