Recept: Spaghetti met roomsaus en spekjes

Recept: Spaghetti met roomsaus en spekjes
Op zoek naar een snelle maar heerlijke maaltijd? Deze spaghetti met romige saus en spekjes staat in minder dan twintig minuten op tafel.

Ingrediënten - 2 personen
200 g spaghetti
150 g spekblokjes
1 kleine ui, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
150 ml kookroom (of slagroom)
50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
Peper en zout naar smaak
Eventueel wat verse peterselie of bieslook

Bereidingswijze
Stap 1: Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.

Stap 2: Bak de spekjes in een koekenpan zonder olie tot ze licht krokant zijn.

Stap 3: Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee op middelhoog vuur.

Stap 4: Schenk de room in de pan en roer goed door. Laat 2–3 minuten zachtjes inkoken.

Stap 5: Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer tot een romige saus ontstaat.

Stap 6: Meng de gekookte spaghetti door de saus. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als de saus te dik is.

Stap 7: Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Stap 8: Serveer met wat extra Parmezaanse kaas en peterselie erbovenop.

Variatietips
  • Voeg champignons of spinazie toe voor extra groenten.
  • Vervang spek door gerookte zalm of kipreepjes voor een lichtere versie.
    05-11-2025 10:31