Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Snelle spliterwtenstoof (±30 minuten)
Spliterwten zijn voedzaam, vullend en ideaal voor een snel comfortgerecht. Met dit eenvoudige recept zet je in een half uur een romige, kruidige spliterwtenstoof op tafel. Perfect voor een doordeweekse avond, geserveerd met een snee donker brood of wat rijst ernaast.
Ingrediënten - 2–3 personen
200 g spliterwten (gespoeld)
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 wortel, in blokjes
1 kleine prei of stengel bleekselderij, in ringetjes
1 groentebouillonblokje
1 laurierblaadje
1 tl komijnpoeder (optioneel)
½ tl kurkuma (optioneel, voor kleur en smaak)
750 ml water
Peper en zout naar smaak
Scheutje olijfolie of een klontje boter
Bereiding
Stap 1: Verhit de olie/boter in een pan. Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Stap 2: Voeg wortel en prei/selderij toe, bak kort mee.
Stap 3: Doe de spliterwten, kruiden en laurier erbij. Roer om.
Stap 4: Giet het water en bouillonblokje erbij. Breng aan de kook en laat 25–30 minuten zachtjes pruttelen, totdat de spliterwten gaar zijn (ze vallen iets uit elkaar, maar hoeven niet helemaal tot puree te koken).
Stap 5: Verwijder het laurierblaadje. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.
Tips
Serveer met een snee donker brood of wat rijst ernaast.
Gebruik een snelkookpan of hogedrukpan – dan zijn de spliterwten in 12–15 minuten zacht.
Voor extra pit kun je een beetje chilivlokken of kerriepoeder toevoegen.