Recept: Roerbak Chinese kool met knoflook en sojasaus

Recept: Roerbak Chinese kool met knoflook en sojasaus
Deze roerbak met Chinese kool is een heerlijk snel en licht gerecht boordevol smaak. Met een paar basisingrediënten zoals knoflook en sojasaus zet je in no-time een gezond bijgerecht of lichte maaltijd op tafel. Perfect voor drukke doordeweekse dagen!

Ingrediënten – 2 personen
1/2 Chinese kool, in reepjes gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el zonnebloemolie
2 el sojasaus (tamari)
1 tl suiker (optioneel, voor balans)
Peper naar smaak
Sesamzaadjes of bosui (optioneel, voor garnering)

Bereiding
Stap 1: Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.

Stap 2: Voeg de knoflook toe en bak 30 seconden tot het begint te geuren (niet bruin laten worden).

Stap 3: Voeg de Chinese kool toe en roerbak 4–5 minuten op hoog vuur tot het iets geslonken is maar nog knapperig.

Stap 4: Voeg de sojasaus en suiker toe en roer goed door.

Stap 5: Proef en breng op smaak met wat peper.

Stap 6: Serveer direct, eventueel met sesamzaadjes of fijngesneden bosui eroverheen.

Serveeridee: Lekker met rijst of noedels, of als bijgerecht bij kip, tofu of vis.
    13-08-2025 08:34