Simpel, smaakvol en hartverwarmend. Deze uiensoep met krokante broodreepjes is een topper!
Ingrediënten – 2 personen
250 gram rode uien
1 eetlepel olie
peper
1 teentje knoflook
½ eetlepel tomatenpuree
paprikapoeder
tijm
300 ml water
¼ (groente)bouillontablet
2 volkoren boterhammen
Bereiding
Stap 1: Pel de uien en snijd in halve ringen.
Stap 2: Bak de ui in de olie glazig.
Stap 3: Voeg peper toe en pers de knoflook erboven uit.
Stap 4: Bak de tomatenpuree kort mee.
Stap 5: Voeg wat paprikapoeder en tijm, het water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook.
Stap 6: Laat de soep 15 minuten zacht koken.
Stap 7: Rooster de boterhammen, snijd in repen en serveer bij de soep.