Recept: Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

Recept: Pastasalade met groentelinten en amandelsaus
Deze pastasalade verrast in smaak, vorm en textuur.

Ingrediënten – 2 personen
1 courgette
150 gram volkoren pasta
1 (oude) bruine boterham
1 teentje knoflook
2 tomaten
10 gram verse basilicum
60 gram ongezouten amandelen
citroensap
1 wortel

Bereiding
Stap 1: Was de courgette en schaaf in linten.

Stap 2: Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.

Stap 3: Week het brood in wat water.

Stap 4: Pel de knoflook en hak grof. Was de tomaten en snijd in stukken. Was de basilicum en hak grof.

Stap 5: Druk het water uit het brood en pureer met de amandelen, knoflook, tomaten en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.

Stap 6: Breng de saus op smaak met citroensap.

Stap 7: Maak de wortel schoon en schaaf in linten.

Stap 8: Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.
    11-06-2025 09:03