Recept: Noedelsalade met tempeh en sojadressing

Recept: Noedelsalade met tempeh en sojadressing
Een vegetarische salade met een smaakvolle dressing.

Ingrediënten – 2 personen
150 gram noedels
½ rode peper
2 eetlepels tamari (minder zout) of ketjap manis
200 gram tempeh
½ eetlepel sesamzaad
10 gram gember
¼ komkommer
1 paprika
250 gram broccoli
1 prei
100 gram oesterzwammen
2 eetlepels olie
1 eetlepel citroensap

Bereiding
Stap 1: Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat uitlekken.

Stap 2: Maak de peper schoon en snijd of maal fijn. Meng de peper met de helft van de tamari.

Stap 3: Snijd de tempeh in kleine blokjes en meng de peperpasta erdoor.

Stap 4: Rooster het sesamzaad in een droge pan goudgeel.

Stap 5: Schil de gember en rasp fijn. Maak de groente schoon en snijd klein.

Stap 6: Verwarm de olie in een pan en bak hierin de tempeh lichtbruin. Roerbak de groente enkele minuten mee.

Stap 7: Schep de groente en tempeh uit de pan en meng door de noedels.

Stap 8: Roer het aanbaksel uit de pan los met een scheutje water. Meng dit met de gember, de rest van de tamari en het citroensap tot een dressing.

Stap 9: Meng de dressing door de salade en strooi het sesamzaad erover.

Stap 10: Eet de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
    16-04-2025 10:32