Recept: Mediterrane bulgursalade met kikkererwten

Recept: Mediterrane bulgursalade met kikkererwten
Deze frisse bulgursalade met kikkererwten is ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd. In slechts 15 minuten zet je een kleurrijk gerecht op tafel boordevol vezels, plantaardige eiwitten en mediterrane smaken — perfect als lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten - 2 personen
150 g bulgur
1 pot (350 g) kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
1 komkommer, in blokjes
10 snoeptomaatjes, gehalveerd
½ rode ui, fijn gesnipperd
50 g feta, verkruimeld
Handvol verse peterselie of munt, fijngehakt
2 el olijfolie
Sap van ½ citroen
Zout en peper naar smaak

Bereiding
Stap 1: Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Meng in een grote kom de kikkererwten, komkommer, tomaatjes, rode ui, feta en kruiden.

Stap 3: Voeg vervolgens de afgekoelde bulgur toe. Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper.

Stap 4: Serveer lauw of koud — heerlijk fris en voedzaam!

Variatietips
  • Voeg wat gegrilde kip toe voor extra eiwitten.
  • Maak het pittiger met wat harissa of chilivlokken.
  • Voor een oosterse twist: vervang de citroen door limoensap en voeg een scheutje sesamolie toe.
    12-11-2025 09:35