Recept: Lauwe linzensalade met geitenkaas en koolzaadolie

Recept: Lauwe linzensalade met geitenkaas en koolzaadolie
Deze lauwwarme linzensalade is een simpel, voedzaam gerecht dat in een kwartier op tafel staat. De koolzaadolie van de Velhorst geeft de salade een zachte, nootachtige smaak die perfect samengaat met de frisse paprika, kruidige rucola en romige geitenkaas. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht!

Ingrediënten – 2 personen
200 g gekookte (of kant-en-klare) linzen
1 rode paprika, in blokjes
1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
1 handje rucola of veldsla
75 g zachte geitenkaas (verkruimeld)
2 el koolzaadolie van de Velhorst
1 el appelazijn of citroensap
1 tl honing of mosterd (optioneel)
Zout en peper naar smaak

Bereiding
Stap 1: Verwarm de linzen kort in een pannetje of magnetron tot ze lauwwarm zijn.

Stap 2: Meng in een kom de koolzaadolie, azijn (of citroensap), honing/mosterd, zout en peper tot een dressing.

Stap 3: Voeg de linzen, paprika en ui toe en meng goed.

Stap 4: Schep er voorzichtig de rucola en geitenkaas doorheen.

Stap 5: Serveer direct, eventueel met wat extra koolzaadolie erover gedruppeld.

Tip
Koolzaadolie is ook heerlijk om groenten in te bakken of om over geroosterde aardappeltjes te sprenkelen — het versterkt de smaak en kan hoge temperaturen goed aan.
    15-10-2025 13:28