Recept: Krieltjessalade met zalm

Recept: Krieltjessalade met zalm
Kleine aardappeltjes worden soms ook wel Pommes Parisiennes genoemd. Krieltjes worden vaak met de schil gebakken of gekookt. Laat je verrassen door dit recept!

Ingrediënten – 2 personen
450 gram krielaardappelen
400 gram sperziebonen
1 eetlepel citroensap
oregano
2 eetlepels olie
150 gram snoeptomaten
1 bosui
120 gram gerookte zalm
½ theelepel venkelzaad

Bereiding
Stap 1: Was de krielaardappelen en snijd grote krielaardappelen doormidden. Kook in weinig water in 2 minuten gaar.

Stap 2: Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.

Stap 3: Voeg de sperziebonen toe en kook dit in ongeveer 8 minuten verder gaar.

Stap 4: Klop de citroensap, oregano, olie en wat water in een kom door elkaar. Meng deze saus door de krielaardappelen en sperziebonen.

Stap 5: Was de tomaten en snijd doormidden. Maak de bosui schoon en snijd in smalle ringen. Snijd de zalm in stukjes.

Stap 6: Meng de tomaten en bosui door de krielaardappelen en sperziebonen.

Stap 7: Schep voorzichtig de zalm erdoor en garneer de salade met venkelzaad.
    09-04-2025 10:01