Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Kip met satésaus en rijst
Deze smakelijke rijstschotel met kip, satésaus, paprika en taugé is snel en eenvoudig te maken. Ideaal voor doordeweeks, met een rijke pindasaus en frisse toppings zoals komkommer, gebakken uitjes en krupuk voor extra crunch en smaak. Een heerlijke Oosterse maaltijd in een handomdraai!
Ingrediënten – 2 personen
300 g kipfilet (in blokjes)
1 potje Yakso satésaus
150 g (pandan)rijst
1 rode paprika (in reepjes)
100 g taugé
2 el olie (bijv. zonnebloemolie)
Eventueel: gebakken uitjes, komkommer en krupuk als topping
Bereiding
Stap 1: Rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 2: Verhit de olie in een pan en bak de kip in ca. 5-7 minuten goudbruin en gaar.
Stap 3: Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee.
Stap 4: Voeg daarna de taugé toe en roerbak nog 1 minuut.
Stap 5: Verwarm de satésaus en voeg toe aan de kip. Tip: Voeg eerst 6 eetlepels satésaus toe, roer goed door en kijk of je nog wat extra wilt toevoegen.
Stap 6: Serveer met de rijst en eventueel met komkommer, gebakken uitjes en krupuk.