Met dit recept gooi je nooit meer brood weg! Ook perfect om restjes groente in te verwerken.
Ingrediënten – 2 personen
8 bruine boterhammen
2 eetlepels olie
400 gram groentemix, zoals prei, wortel en paprika
2 theelepels kerriepoeder
3 eieren
1 eetlepel volkorenmeel
40 gram milde geraspte kaas
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2: Snijd de korsten van de boterhammen.
Stap 3: Bestrijk de bakvorm met de helft van de olie en bekleed de bodem en zijkanten met het brood.
Stap 4: Bak de broodbodem 5 minuten in het midden van de oven.
Stap 5: Was en snijd de groente en bak samen met de kerrie in een pan in de rest van de olie in 8 minuten gaar.
Stap 6: Klop de eieren los en meng het meel erdoor.
Stap 7: Verdeel de groente over de bodem. Schenk het eiermengsel erover en bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 8: Bak de groentetaart in de oven in 20 minuten gaar en lichtbruin.
Stap 9: Snijd de taart in punten en serveer warm of koud.