Restjes groente of oud brood in huis? Maak deze groentetaart en voorkom verspilling.
Ingrediënten – 2 personen
6 (oude) bruine boterhammen
1 ui
1 teentje knoflook
300 gram restjes groente, zoals aubergine, courgette en paprika
(olijf)olie
peper
Italiaanse kruiden
2 eieren
100 ml halfvolle yoghurt
40 gram pikant geraspte kaas
1½ eetlepel volkorenmeel
2 tomaten
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2: Bestrijk een springvorm met wat olie. Bekleed de wanden en bodem van de vorm vervolgens met het brood.
Stap 3: Pel de ui en knoflook en snijd klein. Maak de groente schoon en snijd in stukjes.
Stap 4: Bak de ui en knoflook in de olie zacht. Voeg de groente toe en roerbak beetgaar. Breng de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
Stap 5: Verdeel het groentemengsel over de broodbodem.
Stap 6: Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
Stap 7: Klop de eiwitten stijf met een handmixer of in een keukenmachine en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
Stap 8: Was de tomaten en snijd in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
Stap 9: Bak de taart in de oven in 40 minuten gaar en lichtbruin.
Stap 10: Aan tafel!