Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Geroosterde zoete aardappelblokjes
Zoete aardappel is niet alleen lekker zoet en romig, maar ook supergezond en veelzijdig. Met dit simpele recept voor geroosterde blokjes zet je in een handomdraai een smaakvol bijgerecht of snack op tafel. Lekker als bijgerecht, in een salade of als snack met een dip.
Ingrediënten - 2 personen
2 middelgrote zoete aardappels
2 el olijfolie
1 tl paprikapoeder (gerookt of zoet)
½ tl komijnpoeder
Zout & peper naar smaak
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 2: Schil de zoete aardappels (of goed wassen, schil kan ook mee) en snijd ze in blokjes van ca. 2 cm.
Stap 3: Meng de blokjes in een kom met olijfolie, paprikapoeder, komijn, zout en peper.
Stap 4: Spreid uit op een bakplaat met bakpapier.
Stap 5: Rooster 20–25 minuten, halverwege omscheppen, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Tip
Serveer met wat Griekse yoghurt met citroen en knoflook als dip, of gebruik ze in een salade met feta en rucola.