Recept: Geroosterde honing-wortelen uit de pan

Recept: Geroosterde honing-wortelen uit de pan
Deze geroosterde honing-wortelen zijn een simpel en snel bijgerecht dat toch heel bijzonder smaakt. De wortelen krijgen een lichte karamellaag door de honing en een frisse toets van citroen. Perfect om elke maaltijd nét wat feestelijker te maken, en ze passen zowel bij vlees, vis als vegetarische gerechten.

Ingrediënten - 2 personen
400 g wortelen (in dunne reepjes of schijfjes)
1 el olijfolie of boter
1 el honing
1 tl citroensap
Zout & peper naar smaak
Optioneel: een snufje komijn of tijm

Bereiding
Stap 1: Was en snijd de wortelen in dunne reepjes of schijfjes.

Stap 2: Verhit de olijfolie/boter in een koekenpan.

Stap 3: Voeg de wortelen toe en bak 5–7 minuten op middelhoog vuur tot ze beginnen te kleuren.

Stap 4: Voeg honing en citroensap toe, roer goed door en laat nog 2 minuten karamelliseren.

Stap 5: Breng op smaak met zout, peper en eventueel kruiden.

Tip
  • Lekker als bijgerecht bij kip, zalm of een vegetarische couscous/quinoa.
    27-08-2025 13:14