Recept: Geroosterde biologische oranje pompoen

Recept: Geroosterde biologische oranje pompoen
De herfst smaakt naar pompoen — warm, kruidig en een tikkeltje zoet. Deze geroosterde biologische oranje pompoen is simpel om te maken, maar vol van smaak. Met een vleugje paprikapoeder en rozemarijn komt de natuurlijke zoetheid van de pompoen perfect tot zijn recht. Ideaal als bijgerecht, in een salade of gewoon zo uit de oven!

Ingrediënten – 2-3 personen
1 kleine biologische oranje pompoen
2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
½ theelepel komijnpoeder
1 snufje zeezout
1 snufje zwarte peper
Optioneel: wat honing voor een zoete toets

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte).

Stap 2: Was de pompoen goed (de schil kun je laten zitten bij biologische pompoen).

Stap 3: Snijd de pompoen doormidden, verwijder de pitten, en snijd het vruchtvlees in blokjes of partjes.

Stap 4: Meng in een kom de olijfolie met de kruiden (en eventueel een beetje honing).

Stap 5: Hussel de pompoenstukjes met de kruidenolie tot ze goed bedekt zijn. Verspreid ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25–30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.

Stap 6: Serveer warm met een takje rozemarijn of wat grof zeezout.

Variatietip
Pureer de geroosterde pompoen met wat groentebouillon tot een snelle herfstsoep, of gebruik de blokjes als topping op een herfstige salade met feta en walnoten.
    22-10-2025 11:16