Recept: Geroerbakte tofu met groenten en sojasaus

Recept: Geroerbakte tofu met groenten en sojasaus
Deze geroerbakte tofu met knapperige groenten en een vleugje sojasaus staat in minder dan 20 minuten op tafel. Het is een lichte, maar toch vullende maaltijd die perfect past bij rijst of noedels.

Ingrediënten - 2 personen
250 gr tofu naturel
2 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 cm gember, geraspt (optioneel)
1 rode paprika, in reepjes
1 courgette, in halve plakjes
150 g wortel, in dunne reepjes
2 bosuitjes, in ringetjes
Handje sesamzaadjes (optioneel)
Rijst of noedels als basis

Bereiding
Stap 1: Dep de tofu droog met keukenpapier.

Stap 2: Snijd in blokjes van ca. 2 cm.

Stap 3: Verhit de zonnebloemolie in een grote pan of wok.

Stap 4: Bak de tofublokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en licht knapperig zijn (ca. 5–7 minuten).

Stap 5: Voeg knoflook en gember toe en bak kort mee.

Stap 6: Doe daarna de paprika, courgette en wortel erbij en roerbak 5 minuten.

Stap 7: Schenk de sojasaus erover en meng goed.

Stap 8: Garneer met bosui en eventueel sesamzaad.

Stap 9: Serveer met gekookte rijst of noedels.

Tip
  • Voeg chilipeper toe voor extra pit
    27-08-2025 11:53