Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Geroerbakte spruiten met knoflook en spek
Spruiten zijn heerlijk veelzijdig en snel klaar te maken. Dit recept met spek en knoflook is een echte klassieker: eenvoudig, smaakvol en binnen een kwartier op tafel. Lekker als bijgerecht bij aardappelpuree, pasta of gewoon met brood erbij.
Ingrediënten - 2 personen
300 g spruiten
100 g spekreepjes
1 teen knoflook, fijngehakt
1 el olijfolie of boter
Zout en peper naar smaak
Optioneel: een snufje chilivlokken of een beetje geraspte Parmezaan
Bereiding
Stap 1: Maak de spruiten schoon en halveer ze.
Stap 2: Kook ze 4–5 minuten in gezouten water, giet af. (Ze moeten nog stevig zijn.)
Stap 3: Verhit een koekenpan met olie/boter en bak de spekreepjes krokant.
Stap 4: Voeg de spruiten en de knoflook toe, bak nog 3–4 minuten op hoog vuur tot ze licht goudbruin zijn.
Stap 5: Breng op smaak met peper, eventueel wat chilivlokken of Parmezaan.