Recept: Geroerbakte spitskool met linzen

Recept: Geroerbakte spitskool met linzen
Pittige spitskool gecombineerd met zacht smakende linzen.

Ingrediënten – 2 personen
1 eetlepel sesamzaad
450 gram spitskool
2 uien
½ rode peper
150 gram champignons
250 gram linzen (uitlekgewicht, pot)
25 gram walnoten
2 eetlepels olie
2 theelepels tomatenpuree
50 ml water

Bereiding
Stap 1: Rooster het sesamzaad in een droge pan goudgeel.

Stap 2: Maak de spitskool schoon en snijd in smalle repen. Pel de uien en snijd klein. Maak de rode peper schoon en snijd in reepjes. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Spoel de linzen af en laat in een zeef uitlekken. Hak de walnoten grof.

Stap 3: Verwarm de helft van de olie en bak hierin de helft van de ui glazig. Roerbak de kool, peper en tomatenpuree enkele minuten mee. Voeg vervolgens het water toe en laat de kool met een deksel op de pan in 5 minuten gaar worden.

Stap 4: Bak de rest van de ui in de rest van de olie. Bak de champignons kort mee. Voeg de linzen toe en warm ze mee.

Stap 5: Strooi het sesamzaad over de kool.

Stap 6: Serveer de linzen erbij en strooi de walnoten erover. Eet smakelijk!
    19-05-2025 15:53