Gegrilde tartaar met aardappelen en spitskool. Voor de saus gebruik je een beetje yoghurt, paprika en verse kruiden.
Ingrediënten – 2 personen
500 gram aardappelen
2 rode paprika's
¼ ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
100 ml water
750 gram spitskool
2 rundertartaartjes
peper
4 takjes selderij
2 eetlepels yoghurt
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Stap 2: Maak de paprika’s schoon en snijd ze klein. Snijd het stukje ui klein. Pel de knoflook.
Stap 3: Fruit de ui en het hele teentje knoflook in de olie zacht. Voeg de paprika en het water toe en kook dit 10 minuten.
Stap 4: Maak de spitskool schoon en snijd de groente in repen. Kook de spitskool in weinig water in 10 minuten gaar.
Stap 5: Grill de tartaar in een hete grillpan of onder de grill in 8 minuten gaar en lichtbruin. Strooi er wat peper over.
Stap 6: Was de selderij en knip het klein.
Stap 7: Neem het teentje knoflook uit de pan en pureer de paprika's met een staafmixer of in een keukenmachine.
Stap 8: Warm de paprikasaus goed door en maak hem op smaak met peper en de selderij. Roer er van het vuur af de yoghurt door.
Stap 9: Geef de saus, de spitskool en de aardappelen bij de tartaar.