Recept: Frisse wortelsoep

Recept: Frisse wortelsoep
Weinig tijd en toch uitgebreid eten? Maak deze snelle soep. Met een boterham met kaas en gebakken courgette staat in een handomdraai een voedzame maaltijd op tafel.

Ingrediënten – 2 personen
1 sjalot
250 gram wortelen
10 gram gember
2 eetlepels olie
300 ml water
½ (groente)bouillontablet
4 volkoren boterhammen
100 gram courgette
1 sinaasappel
5 gram verse peterselie
peper
margarine
4 plakken jonge kaas
10 gram rucola

Bereiding
Stap 1: Pel de sjalot en snijd klein. Maak de wortelen schoon en snijd in stukken. Schil de gember en rasp fijn.

Stap 2: Verwarm de olie en bak hierin de sjalot en gember zacht. Voeg de wortel toe en bak even mee. Voeg het water met stukje bouillontablet toe en kook de groente in 10 minuten gaar.

Stap 3: Rooster de boterhammen.

Stap 4: Was de courgette en snijd in plakken. Bak de courgette in olie lichtbruin.

Stap 5: Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers het sap uit.

Stap 6: Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg het sap van de sinaasappel toe en breng opnieuw aan de kook.

Stap 7: Was de peterselie en snijd klein.

Stap 8: Breng de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en peper. Voeg eventueel extra water toe als de soep de dik is.

Stap 9: Garneer de soep met de peterselie.

Stap 10: Beleg de helft van het brood met margarine en kaas en de andere helft met de courgette en rucola.

Stap 11: Serveer de boterhammen bij de soep. Eet smakelijk!
    07-05-2025 09:16