Recept: Champignonragout met noten, sperziebonen en rijst

Recept: Champignonragout met noten, sperziebonen en rijst
Zelfgemaakte ragout is lekker en niet moeilijk.

Ingrediënten – 2 personen
150 gram zilvervliesrijst
400 gram sperziebonen
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram (kastanje)champignons
50 gram ongezouten gemengde noten
1 eetlepel olie
150 ml water
peper
1 eetlepel volkorenmeel
2 eetlepels (vegan)roomkaas

Bereiding
Stap 1: Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 2: Maak de sperziebonen schoon. Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.

Stap 3: Hak de noten grof, rooster in een droge pan en laat afkoelen.

Stap 4: Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.

Stap 5: Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de hele knoflook zacht. Schenk vervolgens het water erbij. Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht. Maak op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.

Stap 6: Meng het volkorenmeel met wat water tot een glad papje en bind hiermee het vocht tot sausdikte. Roer vervolgens de zuivelspread erdoor.

Stap 7: Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest erover. Serveer de sperziebonen en de rijst erbij.
    18-06-2025 11:46