Recept: Cannelloni met paddenstoelen en noten

Recept: Cannelloni met paddenstoelen en noten
De yoghurt met kaas zorgt voor een heerlijk romig laagje op de cannelloni.

Ingrediënten – 2 personen
6 lasagnebladen
1 ui
1 prei
40 gram bleekselderij
300 gram paddenstoelen
1 eetlepel olijfolie
50 gram ongezouten noten
peper
2 theelepels Provençaalse kruiden
40 gram pikante geraspte kaas
75 ml halfvolle yoghurt

Materialen
Ovenschaal (2 liter)

Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.

Stap 2: Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de bladen vervolgens uit het water en leg afgedekt naast elkaar.

Stap 3: Maak de groente schoon. Snijd de ui klein, de prei in ringen, de bleekselderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken.

Stap 4: Verwarm de olie en fruit de ui en groene selderij 2 minuten. Bak de paddenstoelen en prei kort mee.

Stap 5: Hak de noten grof. Meng de noten door de groente en breng op smaak met wat peper en de Provençaalse kruiden.

Stap 6: Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Schep de rest van de vulling erover. Meng de kaas door de yoghurt en schenk dit erover.

Stap 7: Laat de cannelloni in de oven 10 minuten grillen.
    09-07-2025 08:51