De eierkruim geeft de bloemkool een smaakvolle twist.
Ingrediënten – 2 personen
500 gram aardappelen
400 gram bloemkool
1 ei
2 vegetarische burgers
2 eetlepels olie
1 sjalot
nootmuskaat
peper
100 ml halfvolle melk
Bereiding
Stap 1: Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
Stap 2: Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de stelen in stukjes. Kook in weinig water in 6-8 minuten gaar.
Stap 3: Kook het ei in 8-10 minuten hard.
Stap 4: Bak de vegetarische burgers in de helft van de olie lichtbruin.
Stap 5: Pel de sjalot en snijd klein. Bak de sjalot in de rest van de olie zacht.
Stap 6: Pel het ei en hak klein. Meng het eierkruim door de sjalot en breng op smaak met wat nootmuskaat.
Stap 7: Breng de melk aan de kook.
Stap 8: Maak van de aardappelen met de melk, peper en nootmuskaat een puree.
Stap 9: Doe de bloemkool in een schaal en strooi het mimosamengsel erover. Serveer de burger en de aardappelpuree erbij.