Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Bami met spiegelei
Smaakvolle bami met knapperige pinda's en ei.
Ingrediënten – 2 personen
½ komkommer
1 prei
200 gram wortel
1 rode peper
100 gram taugé
1 ui
10 gram verse bladselderij
azijn
1 eetlepel ongezouten pinda's
½ theelepel kurkuma
½ theelepel laos
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel korianderzaad
150 gram mie (egg noodles)
2 eetlepels olie
2 eetlepels ketjap manis
4 eieren
Bereiding
Stap 1: Was de groente en selderij. Pel de ui.
Stap 2: Snijd de komkommer in plakjes, hak de selderij klein en maak er met de azijn een salade van. Snijd de prei, wortel, ui en rode peper klein.
Stap 3: Hak de pinda's grof.
Stap 4: Maak een kruidenmix door de kurkuma, laos, het komijnzaad en korianderzaad te mengen.
Stap 5: Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 6: Verwarm de helft van de olie en bak hierin de ui een paar minuten zacht. Voeg de wortel, prei, peper en kruidenmix toe en bak 5 minuten. Voeg de ketjap toe.
Stap 7: Verwarm de rest van de olie en bak hierin de eieren.
Stap 8: Voeg de mie en taugé toe aan het groentemengsel en bak omscheppend mee.
Stap 9: Leg de eieren erop en garneer met pinda's. Serveer met de komkommersalade.