Recept: Asperges met noten

Recept: Asperges met noten
Asperges hebben maar weinig nodig om het lekker te maken. Met dit makkelijke recept maak je de asperges op smaak met bosui en noten. Serveer er aardappelen bij.

Ingrediënten – 2 personen
500 gram (kriel)aardappelen
3 eetlepels olie
750 gram witte asperges
1 bosui
50 gram walnoten

Bereiding
Stap 1: Was de aardappelen en kook in weinig water in 8-10 minuten gaar. Giet af en bak de aardappelen in de helft van de olie aan alle kanten goudgeel.

Stap 2: Schil de asperges en snijd het harde uiteinde er af. Snijd de asperges in stukken. Kook de onderste stukken van de asperges 4 minuten in weinig water. Voeg dan de rest toe en kook de aspergestukken nog 4-6 minuten.

Stap 3: Maak de bosui schoon en snijd klein. Bak de bosui zacht in de rest van de olie.

Stap 4: Hak de noten grof.

Stap 5: Meng de bosui en noten door de asperges.

Stap 6: Serveer de asperges met de gebakken aardappelen.
    11-06-2025 10:55