Recept: Appelcouscous met noten

Recept: Appelcouscous met noten
Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.

Ingrediënten – 2 personen
2 bosuien
½ sinaasappel
1 appel
2 eetlepels olie
300 ml water
150 gram couscous
250 gram rettich
1 wortel
½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
50 gram walnoten
6-10 blaadjes munt

Bereiding
Stap 1: Was de bosuien en snijd in ringen. Boen de sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Stap 2: Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en de bosui in een paar minuten zacht.

Stap 3: Breng het water aan de kook.

Stap 4: Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 10 minuten afgedekt staan.

Stap 5: Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.

Stap 6: Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel.

Stap 7: Hak de walnoten grof. Was de munt en snijd klein.

Stap 8: Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous. Serveer de rettich-wortelsalade erbij.
    18-06-2025 11:50