Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Recept: Appelcouscous met noten
Appel geeft deze couscoussalade een frisse en zoete smaak.
Ingrediënten – 2 personen
2 bosuien
½ sinaasappel
1 appel
2 eetlepels olie
300 ml water
150 gram couscous
250 gram rettich
1 wortel
½ theelepel kaneel of speculaaskruiden
50 gram walnoten
6-10 blaadjes munt
Bereiding
Stap 1: Was de bosuien en snijd in ringen. Boen de sinaasappel schoon. Rasp wat van de schil en pers uit. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Stap 2: Verwarm de olie en bak hierin de appelblokjes en de bosui in een paar minuten zacht.
Stap 3: Breng het water aan de kook.
Stap 4: Doe de couscous in een kom en schenk het water erover. Roer met een vork door. Laat 10 minuten afgedekt staan.
Stap 5: Maak de rettich en de wortel schoon en rasp de groente grof. Maak op smaak met wat sinaasappelsap.
Stap 6: Roer de couscous door het appelmengsel. Maak op smaak met geraspte sinaasappelschil en de kaneel.
Stap 7: Hak de walnoten grof. Was de munt en snijd klein.
Stap 8: Meng de walnoten en de munt vlak voor het serveren door de couscous. Serveer de rettich-wortelsalade erbij.