Rauw Power - Wat is Kefir?

Rauw Power - Wat is Kefir?
Kefir is een gefermenteerd zuivelproduct dat bekend staat om zijn zure smaak en romige textuur. Het wordt gemaakt door kefirkorrels, kleine gelatineachtige balletjes van bacteriën en gist, te combineren met melk. De korrels initiëren het fermentatieproces door de lactose in melk af te breken en om te zetten in melkzuur, wat kefir zijn zure smaak geeft.

Kefir wordt verondersteld zijn oorsprong te hebben in het Kaukasusgebergte en wordt al eeuwenlang geconsumeerd in Oost-Europa en delen van Azië. Het wordt vaak omschreven als een probiotische drank omdat het verschillende gunstige bacteriën en gisten bevat die de darmgezondheid en spijsvertering kunnen bevorderen.

Om kefir te maken, worden de kefirkorrels toegevoegd aan melk en gedurende 24, of 36 uur (oerkefir) gefermenteerd. Tijdens dit fermentatieproces vermenigvuldigen de bacteriën en gisten in de korrels zich en breken ze de lactose af, waardoor een iets dikkere, licht bruisende drank ontstaat.

Er zit een heel kleine hoeveelheid alcohol in kefir. Deze ontstaat door de gisten die in de kefir aanwezig zijn. Deze gisten zijn verantwoordelijk voor het omzetten van de melksuiker naar koolzuur en alcohol. Je moet bij melkkefir denken aan een percentage van <0.25%. afhankelijk van de bereiding. De traditionele kefir (oerkefir) bevat meer gisten en koolzuur dan de Rauw Power kefir van een gevriesdroogde cultuur.

Veel mensen met lactose-intolerantie merken dat ze rauwmelkse  kefir goed kunnen verdragen. Dat komt omdat alle enzymen (onder andere lactase) nog aanwezig zijn en omdat veel lactose al is omgezet in melkzuurbacteriën

Naast de probiotische eigenschappen is kefir een goede bron van verschillende voedingsstoffen, waaronder eiwitten, calcium en B-vitaminen.

Klik hier om Kefir of één van de andere producten van Rauw Power te bestellen.

 
    28-05-2025 11:08