Biowinkel4you heeft een nieuwe naam: Biowinkel-plus. Moeite met bestellen? Neem contact met ons op, we helpen je graag.
Nieuw: Kemper Kip uut de Achterhoek
Begin jaren ’90 ging Herman Kemper in het buurtschap IJzevoorde in de Achterhoek aan de slag met een ‘ouderwetse’ kip. Zijn ideaal: samen met kleinschalige boeren de consument weer laten genieten van de smaakvolle, stevige kip van weleer. Kemper brengt het diervriendelijke Kemper Landhoenconcept op de markt met stevig vlees en méér smaak. Goed voor de beleving die vroeger zo gewoon was. We leggen graag uit waarom wij voor Kemper Landhoen kiezen.
Toewijding en zorg
De medewerkers van Kemper Kip zijn gepassioneerd over het welzijn van haar kippen. De eendagskuikens komen ter wereld in een biologische broederij, waar de eieren van zorgvuldig geselecteerde biologische moederdieren worden uitgebroed. Vanaf dag één wordt gezorgd voor een veilige en zorgzame omgeving, zodat de kuikens de best mogelijke start krijgen op hun reis naar volwassenheid.
Opfok en groei Langzame groei voor smaakvoller kippenvlees
De kippen krijgen bijna twee keer zoveel tijd om te groeien als een gewone kip. Deze langzamere groei draagt bij aan hun stevigere en vastere vlees. Bovendien is het vlees afkomstig van een specifiek ras dat bekend staat om zijn uitstekende en unieke smaak.
Biologische voeding, zonder antibiotica
Het kippenvoer bestaat uit minimaal 95% biologisch geteelde grondstoffen, zonder het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Het gebruik van dierlijke producten wordt vermeden en er worden geen antibiotica of andere groeibevorderaars ingezet. De voeding bestaat voor 65% uit granen.
Diervriendelijke huisvesting en vrije uitloop
De kippen genieten van een diervriendelijke opvoeding, met onbeperkt toegang tot voer en drinkwater. In hun ruime hokken ligt een comfortabele laag strooisel op de grond. Overdag genieten ze van het Achterhoekse landleven, in het gras en met natuurlijke beschutting van struiken en bomen.
Gecontroleerde en ambachtelijke productie
Aan elk stukje vlees gaat een zorgvuldig, kleinschalig en semi-ambachtelijke productieproces vooraf. Elke kip groeit op bij kleinschalige pluimveehouders en er vinden grondige kwaliteitscontroles plaats. De hele productieketen van onze Landhoen staat onder toezicht van Skal.
Transport en slachtproces
De kippen worden met de grootste zorg vervoerd door eigen personeel van Kemper Kip, dat speciaal is opgeleid in dierenwelzijn. Er wordt gezorgd dat het transportproces zo stressvrij mogelijk verloopt om het welzijn van de kippen te waarborgen. Eenmaal aangekomen bij de eigen kleinschalige slachterij wordt de tijd genomen voor het slachtproces, met een snelheid van 1000 kippen per uur. Dit is aanzienlijk langzamer dan in de reguliere sector, wat bijdraagt aan de kwaliteit en het welzijn van de kippen.
Bepaalde stappen in het slachtproces worden handmatig uitgevoerd, om de kwaliteit van het vlees en de houdbaarheid ervan te verbeteren, en om zeker te zijn van de hoogste standaarden in elk aspect van het product. Na het slachtproces wordt het vlees gekoeld met droge lucht. Deze methode draagt bij aan een betere kwaliteit van het vlees, waarbij de smaak en textuur optimaal behouden blijven. Dit ambachtelijke proces zorgt ervoor dat elk stuk vlees voldoet aan de hoge kwaliteitsstandaarden.
Klik hier om de Kemper Landhoen Kip uit de Achterhoek te bestellen.